×
Home Nieuws Livescore

VAR-blunder berooft Liverpool van overwinning tegen Tottenham Hotspur

VAR-blunder berooft Liverpool van overwinning tegen Tottenham Hotspur
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 1 oktober 2023 14:08 uur

Liverpool FC voelde zich zaterdag bestolen na de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur en lijkt daar ook alle recht toe te hebben. Een doelpunt van Luis Diáz werd ten onrechte afgekeurd, wat resulteerde in een streep door de treffer.

Diáz opende de score voor Liverpool na een prachtige pass van Mohamed Salah, maar tot ieders verbazing werd het doelpunt afgekeurd. In de herhaling was overduidelijk te zien dat de Colombiaan zich voor de lijn bevond, maar desondanks werd het doelpunt niet toegekend. De Scheidsrechterscommissie PGMOL bood na de wedstrijd zijn excuses aan en erkende dat het een menselijke fout betrof.

Maar wat ging er dan precies mis? Scheidsrechter Simon Hooper volgde het advies van zijn assistent, die voor buitenspel vlagde. Echter, Darren England, de VAR van dienst, dacht dat het doelpunt op het veld was goedgekeurd. Waarom hij dat dacht, blijft een raadsel. De VAR controleerde het doelpunt, constateerde dat er geen sprake was van buitenspel en dacht daarmee het besluit van de scheidsrechter op het veld te ondersteunen. De PGMOL heeft aangekondigd een onderzoek te starten naar dit incident.

Liverpool verloor uiteindelijk met 2-1 van Tottenham Hotspur. Na twee rode kaarten schoot Joël Matip in de laatste seconde de bal in zijn eigen doel. Een bittere pil voor Liverpool, dat zich bestolen voelde door de arbitrage.

Opvallend genoeg zal Darren England niet aanwezig zijn als vierde official bij het duel tussen Nottingham Forest en Brentford op zondag. Volgens bronnen, waaronder de BBC, is hij van het duel gehaald.