×
Home Nieuws Livescore

Walgelijk gedrag: Sheffield Wednesday-fans shockeren voetbalwereld met foto

Walgelijk gedrag: Sheffield Wednesday-fans shockeren voetbalwereld met foto
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 1 oktober 2023 13:40 uur

Tijdens de wedstrijd tussen Sheffield Wednesday en Sunderland hebben twee fans van Sheffield Wednesday de Engelse voetbalwereld geschokt met hun weerzinwekkende actie. Op zaterdag werden ze lachend gefotografeerd met een afbeelding van Bradley Lowery, een zesjarige kankerpatiënt die in 2017 is overleden en een grote fan was van Sunderland.

De politie is inmiddels een onderzoek gestart naar deze verwerpelijke daad. Er zijn speculaties dat de foto nep is, maar dat weerhoudt Sheffield Wednesday er niet van om als club te reageren. "We zijn ons bewust van de circulerende beelden en hebben onmiddellijk een onderzoek ingesteld", verklaart de club. "We zijn geschokt door dit weerzinwekkende gedrag. Het enige wat we kunnen doen, is onze excuses aanbieden voor de extra stress die dit veroorzaakt voor de familie van Bradley en zijn vrienden."

Bradley Lowery, die op zesjarige leeftijd overleed, was een bekende naam in de voetbalwereld. Profvoetballer Jermaine Defoe was in de laatste maanden van Bradley's leven een grote vriend van het jongetje.

De reactie van Sheffield Wednesday op social media luidt als volgt: "We zijn ons bewust van de circulerende beelden en hebben onmiddellijk een onderzoek ingesteld samen met de politie van South Yorkshire. We veroordelen deze schandalige en volstrekt verwerpelijke gedrag ten zeerste. We kunnen alleen maar onze excuses aanbieden voor de ongetwijfeld veroorzaakte pijn en verdriet bij de familie en vrienden van Bradley."