×
Home Nieuws Livescore

Aad de Mos lyrisch over fenomenale Malik Tillman bij PSV

Aad de Mos lyrisch over fenomenale Malik Tillman bij PSV
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 1 oktober 2023 12:40 uur

Voormalig voetbaltrainer Aad de Mos heeft volop genoten van het indrukwekkende optreden van Malik Tillman tijdens de recente thuiswedstrijd van PSV tegen FC Volendam (3-1). De jonge aanvallende middenvelder kreeg voor het eerst de kans om de volle negentig minuten te spelen voor de Eindhovenaren en wist zelfs een doelpunt op zijn naam te zetten.

Tillman, die vorige week nog buiten de PSV-selectie viel vanwege een ongelukkige verslaping, veroverde dit seizoen voor het eerst een basisplaats. "Ik had geen idee dat hij zo'n geweldige voetballer was", verklaarde een enthousiaste De Mos een dag later bij het programma Goedemorgen Eredivisie. "Ik heb werkelijk genoten van zijn optreden. Zijn elegante balbehandeling deed me denken aan Riquelme. Hij speelt de ballen met precisie vooruit, in de loop van zijn medespelers."

"Deze positie past perfect bij hem, vooral voor uitwedstrijden in de Champions League. Hij is een fenomeen, een fantastische speler om naar te kijken voor de echte voetballiefhebbers. Mijn vraag is waarom hij niet succesvol was bij Rangers en Bayern München. Dat heeft te maken met één ding: snelheid van handelen in grote wedstrijden", vervolgde De Mos, die zich openlijk afvroeg of Tillman ook van waarde kan zijn in het miljardenbal. "Ik ben benieuwd of hij op dezelfde manier kan presteren tegen Sevilla en andere grote tegenstanders. Ik denk van wel, omdat hij omringd is door goede spelers. Hij krijgt op tijd de bal van Veerman en kan dan de beslissende pass geven."

De 21-jarige Tillman maakte afgelopen zomer op huurbasis de overstap van Bayern München naar PSV, maar kreeg tot nu toe nog niet veel speeltijd vanwege de sterke concurrentie. Als de ploeg van trainer Peter Bosz na dit seizoen met hem verder wil, hebben ze de mogelijkheid om hem definitief over te nemen. PSV heeft namelijk een optie tot koop bedongen in de deal met Bayern.