×
Home Nieuws Livescore

Van Praag slaat keihard terug naar Driessen: "Belediging en smaad!"

Van Praag slaat keihard terug naar Driessen:
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 1 oktober 2023 12:08 uur

In een verrassende wending heeft Michael van Praag keihard teruggeslagen naar Valentijn Driessen. Tijdens het NH Sportcafé richtte de kandidaatvoorzitter van de raad van commissarissen van Ajax zich rechtstreeks tot de verslaggever van De Telegraaf, die ook aanwezig was.

In zijn column in de krant had Driessen de aanstelling van Van Praag bekritiseerd als 'vriendjespolitiek' en een 'gotspe'. Hij wees erop dat Van Praag als erevoorzitter betrokken was bij de vorming van de bestuursraad, die nu op zijn beurt Van Praag en Leo van Wijk naar voren heeft geschoven. Driessen schreef onder andere: "Met Van Praag en Van Wijk kiest Boekhorst voor de oude, bijna incestueuze Ajax-kliek in de rvc."

Van Praag benadrukte echter dat de ereleden niet bepalen wie er in de bestuursraad komen. Ze kunnen mensen voordragen, maar de leden stemmen uiteindelijk. Vervolgens richtte hij zich rechtstreeks tot Driessen: "Ik wil graag iets tegen Valentijn zeggen. Je mag een mening hebben, maar als je mij en Leo beschuldigt van een incestueuze Ajax-kliek, dan is dat een belediging. Een hele grote belediging."

Van Praag verweet Driessen dat hij zichzelf regelmatig tegenspreekt en zijn eigen verhalen ontkracht. Hij voegde eraan toe: "En nog iets anders: je bent geobsedeerd door berichtjes van mij. Je hele leven wilde je informatie. Michael, hoe zit dit? Hoe zit dat? Dat mag je blijven doen, maar je moet mij en Leo niet beledigen." Driessen krabbelde terug over zijn incestueuze Ajax-kliek opmerking, maar hield vol dat de rest van zijn verhaal 'staat'. Dit maakte Van Praag woedend en hij weigerde 'vriendelijker te reageren'. Hij zei: "Nee, dat doe ik niet meer. Het is al twintig jaar zo. Ik ben er klaar mee."

Een opmerking van Driessen dat de Nederlandse sportraad leegliep onder het voorzitterschap van Van Praag, viel ook niet in goede aarde bij de bestuurder. Hij reageerde geïrriteerd: "Je gooit de schuld op mijn leiderschap. Er mankeert niets aan mijn oren. Dit is laster wat je doet. Onthoud dat goed. Je vernedert me zelfs. Je kunt alleen maar negatief zijn. Nu ben ik het, de volgende keer is het weer een ander clubicoon."