×
Home Nieuws Livescore

Xavi Simons imponeert Duitse media in duel tegen Bayern

Xavi Simons imponeert Duitse media in duel tegen Bayern
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 1 oktober 2023 11:32 uur

Zaterdagavond vond er een intense strijd plaats tussen Xavi Simons en Bayern München. Hoewel de Nederlandse aanvaller niet direct betrokken was bij een doelpunt, heeft hij toch lof ontvangen van de Duitse media. Der Rekordmeister had grote moeite om Simons van RB Leipzig in bedwang te houden.

Na een hevig voetbalgevecht eindigde de wedstrijd tussen Leipzig en Bayern in een gelijkspel van 2-2. Het had echter niet veel gescheeld of de thuisploeg had in de slotfase alsnog met 3-2 gewonnen, zo merkte ook het lokale Leipziger Volkszeitung op. Ze beschouwden Simons als een van de uitblinkers van de wedstrijd. "De Nederlandse alleskunner begon met een paar nonchalante momenten, maar herpakte zich daarna en ging de strijd aan met Joshua Kimmich, God en de hele wereld. Hij is als een magneet voor de bal en een vechter zonder enige glans. Hij gaf zelfs nog een fantastische pass naar Sesko (Benjamin, red.), die bijna het winnende doelpunt maakte."

Ook Sport.de zag een sterke Simons, hoewel er ook enkele kritiekpunten waren op het spel van de Oranje-international. "Hij bewoog zich slim door de ruimtes en was moeilijk te stoppen als hij de bal had, maar hij raakte vaak verdwaald in drukke zones en miste veelbelovende kansen."