×
Home Nieuws Livescore

AZ wilde eerder start Alex Kroes bij Ajax, maar geen reactie ontvangen

AZ wilde eerder start Alex Kroes bij Ajax, maar geen reactie ontvangen
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 1 oktober 2023 11:16 uur

AZ ontkent betrokkenheid bij vertraging aanstelling nieuwe directeur Ajax

In een opmerkelijke wending van de gebeurtenissen heeft AZ ontkend dat zij verantwoordelijk zijn voor de vertraging in de aanstelling van Alex Kroes als algemeen directeur van Ajax. Robert Eenhoorn, algemeen directeur van AZ, benadrukte tijdens een interview met Goedemorgen Eredivisie dat de Amsterdammers geen enkel teken van leven hebben gegeven.

Hoewel Kroes vanwege een concurrentiebeding pas in maart 2024 bij Ajax aan de slag mag, beweert Eenhoorn dat AZ bereid was om mee te werken aan een eerdere overstap. "We hebben onze visie duidelijk gemaakt, en het ging niet om geld, maar om iets anders", verklaarde Eenhoorn in het ESPN-programma. "Het was een veelbelovende richting. Ajax vroeg ons om dit op papier te zetten, wat we keurig hebben gedaan, maar we hebben nooit meer iets van hen vernomen."

Desondanks heeft AZ wel met Kroes om de tafel gezeten en besloten om het concurrentiebeding terug te brengen van één jaar naar 6,5 maand, met een donatie van vijftigduizend euro aan een goed doel. "Daarmee is de kous af", aldus Eenhoorn, die ontkent dat AZ heeft geprobeerd om een afspraak te maken waarin Ajax geen werknemers meer mag weghalen uit het AFAS Stadion. "Dat is complete onzin. We hebben geen geschil met Ajax. We hebben onze standpunten duidelijk gemaakt. Zij zeiden: regel het maar met Alex. En dat hebben we gedaan."

Eenhoorn benadrukte dat de deur nog steeds openstaat voor Ajax en Kroes, maar dat de Amsterdamse club zich wel moet melden. "Als er iets is wat we bij AZ doen, is het nakomen van onze beloftes." De directeur gaf aan dat geld geen probleem is. Hij lijkt vooral te verlangen dat Ajax zich fatsoenlijk gedraagt tijdens de gesprekken over Kroes. Ook wees hij op het belang van het naleven van het herenakkoord, waarin de topclubs hebben afgesproken elkaars jeugdspelers niet actief te benaderen. Volgens Eenhoorn kan dit beter worden nageleefd.