×
Home Nieuws Livescore

Hans Kraay geeft hoopvolle update over blessure Vaessen

Hans Kraay geeft hoopvolle update over blessure Vaessen
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 1 oktober 2023 10:48 uur

Voetbalanalist Hans Kraay heeft vandaag een update gegeven over de toestand van Etienne Vaessen. Kraay, werkzaam bij ESPN, had voorafgaand aan de uitzending van het programma Goedemorgen Eredivisie contact met Frank van Mosselveld, de directeur van RKC Waalwijk.

Vaessen raakte zwaar geblesseerd tijdens de wedstrijd tegen Ajax, toen hij hard in botsing kwam met Brian Brobbey. De doelman verloor het bewustzijn en moest uit voorzorg gereanimeerd worden. Gelukkig kwam hij weer bij kennis en was hij aanspreekbaar toen hij het veld verliet. Desondanks was iedereen flink geschrokken. Om de ernst van zijn hoofdletsel vast te stellen, zullen er scans gemaakt worden.

Kraay belde vanochtend met Van Mosselveld om te informeren naar de stand van zaken. "Hij is ontzettend trots op zijn dokter en de ambulancebroeders. Ze hebben snel en doortastend gehandeld", vertelt de verslaggever van ESPN. "Toen duidelijk werd dat het niet om het hart ging, hebben de ambulancebroeders zijn hoofd en nek gestabiliseerd en de juiste vragen gesteld."

Inmiddels heeft Vaessen de nodige scans ondergaan, maar Van Mosselveld kon op dit moment nog geen uitspraken doen over de resultaten. "De neuroloog zal de scans binnen twee uur bekijken en dan is het afwachten", aldus Kraay. Volgens hem ziet de situatie er echter al een stuk beter uit dan aanvankelijk op het veld leek. "Een flinke verbetering."