×
Home Nieuws Livescore

Varane bekritiseert Engelse voetbalbond FA: 'Schade aan onze sport'

Varane bekritiseert Engelse voetbalbond FA: 'Schade aan onze sport'
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 7 augustus 2023 11:36 uur

Varane uit zijn bezorgdheid in verklaring: 'Onze sport lijdt schade'

Raphaël Varane heeft op sociale media een felle verklaring afgelegd tegen de Engelse voetbalbond FA. De verdediger van Manchester United beweert dat spelers in de Premier League worden uitgebuit.

Varane was aanwezig bij een bijeenkomst van de FA, waar nieuwe plannen werden besproken. "Als managers en spelers uiten we al jaren onze zorgen over het aantal wedstrijden. Het speelschema is overvol en dit is gevaarlijk voor de fysieke en mentale gezondheid van spelers", schreef de dertigjarige Fransman op X, voorheen bekend als Twitter.

"Ondanks onze eerdere feedback willen ze komend seizoen langere wedstrijden, meer intensiteit en minder emoties van spelers", vervolgde een boze Varane, die eerder dit jaar al stopte als international van Frankrijk vanwege de hoge belasting. "Wij willen gewoon in goede conditie op het veld staan, zodat we honderd procent kunnen geven voor onze club en fans. Waarom wordt onze mening niet gehoord?"

Varane is van mening dat het voetbal "schade lijdt". "We willen ons maximale niveau bereiken, onze beste versie zijn en geweldige prestaties leveren voor de fans. Ik voel me bevoorrecht dat voetbal mijn werk is. Maar ik geloof dat het belangrijk is dat wij, spelers en managers, deze problemen aan de kaak stellen om het spel te beschermen waar we allemaal zo van houden."

The Athletic meldde al op zondag dat het vanaf het seizoen 2024/2025 nog erger zal worden. Door de nieuwe opzet van het WK voor clubs kunnen internationals tot wel 87 wedstrijden per jaar spelen. Een seizoen lijkt gemiddeld 337 dagen te duren voor clubs die aan alle toernooien deelnemen, wat betekent dat er gemiddeld elke vier dagen een wedstrijd gespeeld moet worden.