×
Home Nieuws Livescore

Slot en Simeone: Van rivaliteit naar respect in Champions League-clash

Slot en Simeone: Van rivaliteit naar respect in Champions League-clash
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 1 oktober 2023 08:48 uur

Feyenoord staat op het punt om de strijd aan te gaan met Atlético Madrid in de Champions League, wat tevens een weerzien betekent tussen Arne Slot en Diego Simeone. Deze twee trainers hebben in het verleden al eens een confrontatie gehad, waarbij de fanatieke Argentijnse coach van Los Rojiblancos niet zo goed reageerde op de lach van Slot. Desondanks kijkt Slot uit naar het duel en hoopt hij nog vaak tegen Simeone te kunnen spelen.

Slot benadrukt echter dat hij er geen groot thema van wil maken in de aanloop naar de wedstrijd in het Estadio Metropolitano. Hij heeft veel respect voor Simeone en waardeert zijn fanatisme. Het feit dat Simeone snel geïrriteerd en gefrustreerd raakt, zegt volgens Slot veel over hem als persoon. Desondanks heeft Slot niet de illusie dat er iets tussen hen speelt en hij heeft geen enkel probleem met de Argentijnse coach.

Liever praat Slot inhoudelijk over de wedstrijd tegen Atlético en laat hij het media-spektakel rondom het weerzien met Simeone aan zich voorbijgaan. Hans Kraay junior, de verslaggever, kan het echter niet laten om hierop in te haken en stelt dat hij zijn geld op Simeone zou zetten als het een één-op-één duel zou worden. Slot reageert met een knipoog dat hij hetzelfde denkt, maar dat hij nog John De Wolf heeft. Hij grapt dat hij geen schijn van kans maakt tegen Simeone, gezien de Argentijn bijna drie keer per week aan krachttraining doet en er erg fit uitziet.

Kortom, Slot wil de focus leggen op de wedstrijd tegen Atlético en laat het persoonlijke aspect met Simeone niet de boventoon voeren. Hij heeft respect voor de jarenlange prestaties van Simeone met Atlético en ziet het als een uitdaging om tegen zijn team te spelen.