×
Home Nieuws Livescore

Andries Noppert aangeslagen door blessure collega, voetbal bijzaak

Andries Noppert aangeslagen door blessure collega, voetbal bijzaak
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 1 oktober 2023 07:32 uur

Andries Noppert, de doelman van sc Heerenveen, was diep geschokt door het nieuws over Etienne Vaessen. Na de treffer van FC Twente (1-0) zag Noppert er zelf niet goed uit, maar dat was op dat moment van geen belang. Zijn gedachten gingen uit naar zijn collega van RKC Waalwijk.

Vaessen raakte hard geblesseerd tijdens de wedstrijd tegen Ajax en moest uit voorzorg gereanimeerd worden omdat hij bewusteloos was. Later op de avond meldde RKC dat hij bij bewustzijn was en aanspreekbaar. RKC-directeur Frank van Mosselveld verklaarde: "Het lijkt erop dat het niets met zijn hart te maken had, maar vooral met de klap aan de zijkant van zijn hoofd. Daardoor raakte hij volledig buiten bewustzijn."

Ook Noppert was diep geschrokken. Voor de camera van ESPN zei de Oranje-international: "Ik zou lang kunnen praten over deze wedstrijd en mezelf kritisch kunnen beoordelen, maar ik heb ook gehoord over de situatie van Etienne. Ik denk dat we het nu wel over voetbal kunnen hebben. Gezondheid is volgens mij het allerbelangrijkste."

De Friese doelman leefde intens mee met Vaessen. "Het is ontzettend ongelukkig. Mijn gedachten gaan uit naar hem en zijn familie. Ik hoop dat alles goed zal komen. Ik weet dat hij een gezin heeft, dus dit is echt vreselijk. Ik wens hem en zijn familie veel sterkte toe. Ik ken hem persoonlijk een beetje en ik hoop uit de grond van mijn hart dat het goed met hem gaat. Relativeren? Kom op jongens, voetbal is maar een bijzaak. Dit is veel erger."