×
Home Livescore

RKC-doelman Etienne Vaessen bij bewustzijn na harde botsing

RKC-doelman Etienne Vaessen bij bewustzijn na harde botsing
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 1 oktober 2023 00:16 uur

RKC Waalwijk-doelman Etienne Vaessen is na een heftige botsing tijdens de wedstrijd tegen Ajax naar het ziekenhuis gebracht. Gelukkig is hij bij bewustzijn en kan hij praten, zo bevestigt Frank van Mosselveld, algemeen directeur van RKC Waalwijk. Van Mosselveld vertelt dat er uit voorzorg gereanimeerd is, maar dat het er nu naar uitziet dat het niets met zijn hart te maken heeft. Het lijkt vooral te gaan om de harde klap tegen de zijkant van zijn hoofd, waardoor hij even buiten bewustzijn was.

Van Mosselveld benadrukt dat het protocol na het incident met Abdelhak Nouri is aangescherpt. De dokter adviseerde om direct te beginnen met reanimeren als er twijfel is over de situatie. Gelukkig was Vaessen op het veld al bij bewustzijn en is hij in de kleedkamer grondig medisch gecheckt. Ambulancebroeders hebben hem gestabiliseerd en vragen gesteld. Nu is hij in het ziekenhuis voor verdere scans, waarvan we hopen dat ze positief zullen zijn.

De impact van het incident op de spelers van RKC was enorm. Ze waren het er unaniem over eens dat doorspelen geen optie was. Ajax had begrip voor deze beslissing. "Een aantal spelers brak op het veld, een groot aantal brak binnen", aldus Van Mosselveld. Het is begrijpelijk dat zoiets een enorme impact heeft op het team. Ondanks dat Vaessen al bij bewustzijn was, was doorspelen geen zinvolle optie.

We hopen op een spoedig herstel voor Etienne Vaessen en wensen hem veel sterkte toe.