×

Drama in Waalwijk: Wedstrijd RKC-Ajax gestaakt na vreselijk incident

Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 30 september 2023 23:24 uur

Het duel tussen RKC Waalwijk en Ajax is abrupt beëindigd na een angstaanjagend incident met doelman Etienne Vaessen. De thuisploeg was niet in staat om de wedstrijd voort te zetten. Op dit moment is er nog geen duidelijkheid over de toestand van Vaessen. Op het moment van staken stond er een 2-3 stand op het scorebord.

Ajax had iets goed te maken na de vernederende 0-4 nederlaag in de Klassieker. In het begin van de wedstrijd waren de Amsterdammers, met Steven Bergwijn en Gaston Avila, duidelijk op zoek. Josip Sutalo maakte vaak de verkeerde keuze aan de bal en het duurde lang voordat Ajax serieus gevaar kon stichten. Na een aantal kleine kansen was de eerste echte kans meteen een doelpunt. Een prachtige individuele actie en een perfecte steekpass van uitblinker Carlos Forbs resulteerden in een harde afronding door Brian Brobbey.

De meegereisde Ajax-fans waren niet tevreden met de voorsprong. Op spandoeken in het uitvak stond te lezen dat de supporters eisen dat leden van de raad van commissarissen vertrekken. Tot overmaat van ramp ging het ook op het veld mis voor Ajax. Michiel Kramer zorgde voor rust voor de gelijkmaker door van dichtbij binnen te tikken.

Toch ging Ajax met een voorsprong de rust in. Forbs glipte langs Aaron Meijers, die aan de noodrem moest trekken. De bal ging op de stip en Bergwijn maakte gebruik van het cadeautje. Kort na rust scoorde RKC weer, maar in de loop van de tweede helft zette Steven Berghuis met een schot in de korte hoek de 2-3 op het scorebord.

In de slotfase van de wedstrijd ging het echter helemaal mis. Brian Brobbey dribbelde op Vaessen af, maar de Ajax-spits speelde de bal iets te ver voor zich uit. Hierdoor kwam hij ongelukkig in botsing met Vaessen. Verschillende spelers op het veld beseften meteen dat het ernstig was. De medische staf van zowel RKC als Ajax snelde naar Vaessen om hulp te bieden, terwijl de spelers zichtbaar geschrokken waren.

Tijdens de behandeling van de doelman werd het gebied afgeschermd met schermen en vormden spelers een kring rondom hem. De wedstrijd werd eerst tijdelijk gestaakt vanwege het vreselijke incident en daarna definitief. De spelers van RKC waren namelijk niet in staat om verder te spelen na het schokkende moment. Op dit moment is het onduidelijk of Vaessen bij bewustzijn is, hoe zijn toestand is en wat er precies aan de hand is.