×

FC Twente verslaat sc Heerenveen met prachtig afstandsschot: 1-0

NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 30 september 2023 23:16 uur

In een spectaculaire wedstrijd heeft FC Twente zijn thuispubliek weten te vermaken door af te rekenen met sc Heerenveen. Het was een ware traktatie voor de fans toen Michel Vlap, voormalig speler van FC Twente, zijn oude ploeg pijn deed met een verbluffend afstandsschot in de tweede helft. Ondanks de inspanningen van Heerenveen om op gelijke hoogte te komen, slaagde de Friese club er niet in om te scoren en moesten ze genoegen nemen met een 1-0 nederlaag.

Het eerste gevaar kwam van FC Twente, toen Sem Steijn vanuit een hoekschop op doel kopte. Maar Andries Noppert, de doelman van Heerenveen, wist de bal te redden. Heerenveen probeerde niet veel later terug te slaan met een gevaarlijke vrije trap vanaf de linkerkant, maar de bal ging voorlangs. Ondanks de kansen slaagden beide teams er niet in om te scoren en gingen ze met een gelijke stand de kleedkamers in.

Na de rust begonnen beide teams rustig, maar het was Vlap die in de 65ste minuut voor een ommekeer zorgde. Met een prachtig afstandsschot wist de middenvelder het net te vinden en FC Twente op voorsprong te zetten. Dertien minuten later probeerde Vlap het opnieuw op dezelfde manier, maar ditmaal schoot hij naast het doel van Noppert. Heerenveen bleef jagen op de aansluitingstreffer, maar slaagde er niet meer in om te scoren.

Al met al was het een enerverende wedstrijd waarin FC Twente aan het langste eind trok. Het publiek kon genieten van het prachtige doelpunt van Vlap en de strijd tussen beide teams. Voor Heerenveen restte slechts de teleurstelling van de nederlaag.