×

PSV wint nipt van Volendam met 3-1 in doelpuntenfestijn

NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 30 september 2023 20:56 uur

In een zinderende wedstrijd heeft PSV op zaterdagavond een nipte overwinning behaald op FC Volendam. De Eindhovenaren waren oppermachtig, maar moesten in de laatste minuten toch een tegendoelpunt incasseren. Gelukkig kwam de overwinning niet in gevaar en eindigde de wedstrijd met een stand van 3-1.

Trainer Peter Bosz had enkele opvallende wijzigingen doorgevoerd in het team. Zo maakte Armel Bella-Kotchap zijn rentree in de basisopstelling en mocht Malik Tilmann voor het eerst starten. Tot ieders verbazing begon Johan Bakayoko op de reservebank, terwijl Hirving Lozano daar ook plaatsnam.

Al na vijf minuten kreeg Patrick van Aanholt de eerste kans van de wedstrijd. De linksback dribbelde zijn tegenstander voorbij, maar stuitte op de uitstekende doelman Mio Backhaus. Na ruim tien minuten spelen nam PSV verdiend de voorsprong. Noa Lang vuurde een kanonskogel af waar Backhaus geen antwoord op had. In de periode na het openingsdoelpunt was Backhaus een schietschijf voor PSV. De Eindhovenaren kregen kans na kans, maar vergaten de voorsprong verder uit te bouwen. De grootste kans was voor Luuk de Jong, die verrassend genoeg zijn kopkans niet wist te benutten.

Vlak na rust leek PSV de wedstrijd definitief te beslissen via Guus Til. De aanvallende middenvelder scoorde zijn vijftigste doelpunt in de Eredivisie en zette PSV op een comfortabele voorsprong. Wie dacht dat de spelers al met hun gedachten bij het Champions League-duel met Sevilla waren, had het mis. Volendam maakte via Calvin Twigt vanaf de strafschopstip de aansluitingstreffer.

Even was het alle hens aan dek voor PSV, maar uiteindelijk kwamen ze niet meer in de problemen. Volendam eindigde de wedstrijd met tien man, nadat Benaissa Benamar zijn tweede gele kaart ontving. In de absolute slotseconde maakte Tillman zijn eerste doelpunt voor PSV en bepaalde daarmee de eindstand op 3-1. Het team van Peter Bosz behoudt zijn ongeslagen status en vergroot de voorsprong op Feyenoord naar vier punten. Aankomende dinsdag ontvangt PSV Sevilla in de Champions League, waarna ze volgende week het Eredivisie-blok afsluiten tegen Sparta Rotterdam voordat de interlandperiode begint.

Een opvallend detail: PSV heeft gedurende de wedstrijd maar liefst 35 (!) schoten gelost, waarvan er vijftien tussen de palen waren. Helaas resulteerden slechts twee van deze schoten in een doelpunt.