×
Home Nieuws Livescore

Real Madrid verplettert Girona en verovert koppositie Primera División

Real Madrid verplettert Girona en verovert koppositie Primera División
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 30 september 2023 20:40 uur

Real Madrid verovert de koppositie in de Primera División na een verbluffende prestatie tegen Girona, dat voorafgaand aan de wedstrijd nog fier bovenaan stond. Het team van Daley Blind werd genadeloos van de troon gestoten door de helden van de avond: Joselu, Aurélien Tchouaméni en Jude Bellingham.

Girona begon sterk aan de wedstrijd, met Blind als onvermoeibare kracht in de basis. Maar na slechts zeventien minuten bracht Joselu Real Madrid op voorsprong, dankzij een sublieme assist van Bellingham met de buitenkant van zijn voet. En alsof dat nog niet genoeg was, was het binnen vier minuten de beurt aan Tchouaméni, die de bal keurig tussen de palen werkte. Girona bleef echter druk zetten en creëerde kansen, maar slaagde er niet in om de bal tussen de palen te krijgen.

Na de rust probeerde Girona het opnieuw, vastberaden om terug te komen in de wedstrijd. Maar het was opnieuw Real Madrid dat toesloeg. In de 71e minuut scoorde Bellingham voor De Koninklijke en was de wedstrijd definitief beslist. De middenvelder werd direct na zijn doelpunt gewisseld, waarbij Dani Ceballos zijn plaats innam.

Met deze overwinning staat Real Madrid momenteel fier bovenaan de ranglijst met 21 punten, gevolgd door aartsrivaal FC Barcelona met slechts één punt minder. Girona zakt door deze nederlaag naar de derde plaats, met negentien punten. Een sensationele wending in de strijd om de titel in de Primera División!