×

Voetbalspektakel tussen RB Leipzig en Bayern München eindigt in gelijkspel

Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 30 september 2023 20:32 uur

RB Leipzig en Bayern München hebben zaterdagavond een spectaculaire voetbalshow opgevoerd voor de neutrale toeschouwer. De thuisploeg nam een indrukwekkende voorsprong, maar Bayern herstelde zich in de tweede helft. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel, waardoor Bayer Leverkusen de huidige koploper blijft in Duitsland.

Bij Leipzig kreeg Xavi Simons de kans om vanaf het begin mee te spelen, terwijl er geen enkele Nederlander te vinden was in het elftal van Bayern. Matthijs de Ligt, die al geruime tijd vecht voor een basisplaats, ontbrak vanwege een lichte knieblessure. Bayern begon furieus aan de wedstrijd en kreeg direct een grote kans. Even later maakte doelman Sven Ulreich een fout, wat bijna resulteerde in een 1-0 voorsprong voor Leipzig.

Daarna ging het snel: Loïs Openda werd diep gestuurd door Xaver Schlager en scoorde beheerst de 1-0. Bayern leek van slag door dit doelpunt en incasseerde direct de 2-0: Ulreich greep mis bij een hoekschop en Castello Lukeba prikte de bal van dichtbij binnen.

In de tweede helft herstelde Bayern zich. Harry Kane bracht de spanning terug na een uur spelen en twintig minuten voor tijd zette ook Leroy Sané zijn naam op het scorebord. In de laatste minuut gaf Simons nog een geweldige steekpass, maar Ulreich kwam goed uit zijn doel. Der Rekordmeister had de wedstrijd na de gelijkmaker in handen, maar Leipzig hield stand en beide teams moesten genoegen nemen met een punt.

Deze remise brengt beide ploegen weinig vooruitgang. Bayern staat op de derde plaats met veertien punten uit zes wedstrijden, terwijl Leipzig op de vijfde plaats staat met één punt minder.