×
Home Nieuws Livescore

Mario Been voorspelt: Steijn weigert klankbord naast zich

Mario Been voorspelt: Steijn weigert klankbord naast zich
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 30 september 2023 19:16 uur

In een verrassende wending van gebeurtenissen lijkt het erop dat Ajax-trainer Maurice Steijn niet bereid is om een klankbord naast zich te dulden. Mario Been, een bekende naam in de sportwereld, heeft zijn verwachtingen uitgesproken over deze kwestie. Volgens hem zal Steijn niet akkoord gaan met de aanwezigheid van een mentorfiguur naast hem. Dit nieuws heeft de media in rep en roer gebracht, waarbij de naam van Henk ten Cate naar voren wordt geschoven als mogelijke kandidaat voor deze rol in Amsterdam.

De druk op Steijn neemt toe, vooral met het aanstaande duel tegen RKC Waalwijk op zaterdagavond. Dit cruciale duel kan een keerpunt betekenen voor de oefenmeester. Been heeft zijn twijfels geuit over Steijns acceptatie van een klankbord. "Of dit nu verstandig is of niet, ik denk niet dat Maurice Steijn ermee instemt dat er iemand naast hem komt zitten", verklaarde Been tijdens een interview bij De Eretribune op ESPN. "Hij kent de spelregels van het vak. Als hij er niet in slaagt om de komende week te winnen, of misschien zelfs vanavond al, dan zal hij waarschijnlijk moeten vertrekken."

Been beschouwt het idee van een klankbord als een 'bewijs van onvermogen' voor Steijn, gezien zijn ervaring in het vak. Presentator Jan Joost van Gangelen voegde hieraan toe: "Hij loopt al een tijdje mee en begrijpt natuurlijk hoe het spel gespeeld wordt. Als hij vanavond niet wint van RKC, zou het zomaar kunnen dat hij maandag al zijn biezen moet pakken. Afgelopen woensdag ontstond er plotseling een heksenjacht omdat de spelers niet al te positief over hem spraken. Het is de harde realiteit van het voetbal: als je als coach niet wint, lig je eruit. Waar je ook bent."

Met deze ontwikkelingen in het achterhoofd blijft het spannend om te zien hoe Steijn zal omgaan met de druk en de mogelijke komst van een klankbord. Zal hij zijn positie weten te behouden of zal hij het veld moeten ruimen? De tijd zal het leren.