×
Home Nieuws Livescore

Erik ten Hag in diepe crisis bij Manchester United

Erik ten Hag in diepe crisis bij Manchester United
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 30 september 2023 19:08 uur

Erik ten Hag, de Nederlandse manager van Manchester United, zit in de problemen. De tabloids in Engeland hebben het ook opgemerkt. Na een thuisnederlaag tegen Crystal Palace (0-1) beleeft United de slechtste seizoensstart in 34 jaar tijd.

Volgens Sky Sports nemen de kopzorgen voor Ten Hag toe bij United. "Door de goal van Andersen pakken donkere wolken zich samen boven de United-manager. Het leek erop dat Ten Hag het tij had gekeerd met overwinningen op Burnley en Palace (in de League Cup)."

Manchester Evening News geeft Ten Hag een 5 als rapportcijfer na de nederlaag op Old Trafford. "Met het vasthouden aan Pellistri had Ten Hag het mis, terwijl United niet dwingend genoeg was rondom het doel van Crystal Palace zonder Hannibal Mejbri. Ook had de Nederlandse manager Garnacho eerder moeten brengen."

Boulevardkrant The Sun kopt "Rood alert" in koeienletters. "Crisis, crisis afgewend en weer crisis: zo is het leven in de achtbaan die Manchester United heet. De club zit nu opnieuw in een ernstige dip. De top-vier lijkt nu nog het hoogst haalbare en als er niet snel verbetering komt, kan dat binnenkort ook geen optie meer zijn."

"Erik ten Hag zal het 'modewoord', momentum, dat hij voor deze wedstrijd aanhaalde achter zich moeten laten. Het 'momentum' is nu weggevaagd na een nederlaag die ervoor zorgt dat de zegereeks van United blijft steken op twee", schrijft The Guardian. "Vrijdag noemde Ten Hag Garnacho nog als een speler die uit de basis is verdwenen doordat hij niet presteert. Toch gebeurde er plotseling iets bij United toen de razendsnelle vleugelspeler binnen de lijnen kwam."

The Times ziet dat Ten Hag "met nog grotere zorgen vertrok" na het duel met Crystal Palace. "Ten Hag kreeg opnieuw te maken met lastige vragen en boegeroep vanaf de tribunes. Een productieve week eindigde op zorgwekkende wijze voor de United-manager, die last heeft van een lange blessurelijst en verschillende issues buiten het veld", doelt de kwaliteitskrant onder meer op de onrust rondom Jadon Sancho en Antony.