×

Manchester City verrast door Wolverhampton Wanderers in uitduel

Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 30 september 2023 18:16 uur

In een spannende uitwedstrijd heeft Manchester City een verrassende nederlaag geleden tegen Wolverhampton Wanderers. Ondanks de ruime overwinning van Arsenal op Bournemouth (0-4), waardoor ze weer aansluiting vonden in de top van de Premier League.

Bournemouth - Arsenal: 0-4

Arsenal nam al na een kwartier spelen de leiding tegen Bournemouth dankzij een doelpunt van de jonge Bukayo Saka. Vlak voor rust was het opnieuw raak: Martin Ødegaard benutte een penalty, waardoor Arsenal met een comfortabele voorsprong de kleedkamer in ging. Na de rust kreeg Arsenal opnieuw een strafschop, ditmaal benut door Kai Havertz. In blessuretijd zorgde Ben White voor de kers op de taart met de 0-4.

Wolverhampton Wanderers - Manchester City: 2-1

Manchester City kwam al na dertien minuten op achterstand door een ongelukkige eigen goal van Rúben Dias. De Wolves wisten deze voorsprong vast te houden tot aan de rust. Na de pauze zorgde Julián Álvarez voor de gelijkmaker, maar het feestje was van korte duur voor het team van Pep Guardiola. Acht minuten later maakte Hwang Hee-chan het winnende doelpunt voor Wolverhampton.