×
Home Nieuws Livescore

Robin van Persie: De opkomst van een nieuwe coach bij Feyenoord

Robin van Persie: De opkomst van een nieuwe coach bij Feyenoord
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 30 september 2023 11:32 uur

Voormalig voetbalicoon Robin van Persie heeft besloten om zijn trainerscarrière op een geleidelijke manier vorm te geven. Intern bij Feyenoord lijkt hij echter al een goede indruk te maken. Volgens De Telegraaf wordt de voormalige international klaargestoomd in de schaduw van Arne Slot.

Van Persie heeft momenteel de verantwoordelijkheid over het Youth League-team en de O18 bij Feyenoord. Op de vraag of hij al een uitstekende coach is, houdt de oud-speler van Feyenoord, Arsenal, Manchester United en het Nederlands elftal zich bescheiden. "Uitstekend? Ik heb het gevoel dat ik goed bezig ben, ik steek er veel tijd en energie in, maar ik ben er nog niet", vertelt hij aan De Telegraaf.

"Hoe ik dat weet? Als ik een dag bij het eerste elftal ben, observeer ik hoe Arne met zijn staf samenwerkt", vervolgt Van Persie. "Dat is ook de kracht van Feyenoord. Er wordt ongelooflijk goed samengewerkt, zowel op tactisch vlak als met fysieke trainers en assistenten. Iedereen heeft zijn eigen takenpakket, zowel op als buiten het veld. Daar leer ik van en ik probeer die kennis over te brengen naar mijn eigen staf en team."

In Rotterdam zijn ze erg enthousiast over Van Persie. "Feyenoord is stiekem erg blij dat de voormalige topspits ervoor heeft gekozen om het trainersvak in te gaan bij zijn oude club, ondanks aanbiedingen van onder andere Manchester United en andere Europese clubs", meldt de krant. "Van Persie zet zich net zoals tijdens zijn carrière als voetballer met volledige toewijding en intensiteit in, iets wat alleen echte liefhebbers bezitten."

Volgens De Telegraaf wordt Van Persie gezien als een veelbelovend talent, hoewel hij zelf voorzichtig blijft. "Desondanks wordt er bij landskampioen Feyenoord, in de schaduw van Arne Slot, een coach klaargestoomd die een vergelijkbare extreme en aanvallende speelstijl hanteert", aldus de krant.