×
Home Nieuws Livescore

Voormalige goalgetters kiezen Gimenez als Eredivisie's beste spits

Voormalige goalgetters kiezen Gimenez als Eredivisie's beste spits
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 30 september 2023 08:40 uur

Voormalig Eredivisie-spitsen Roy Makaay en John van Loen hebben hun mening gegeven over de beste spits in de competitie, en het zal je misschien verbazen wie ze hebben gekozen. In een interview met het Algemeen Dagblad hebben ze verklaard dat ze Santiago Gimenez van Feyenoord als de beste beschouwen, boven Luuk de Jong van PSV en Vangelis Pavlidis van AZ.

Makaay begon het gesprek door te zeggen: "Hoe hij de laatste weken speelt, zegt alles over Gimenez. Vorig seizoen was het nog een nek-aan-nekrace met Danilo, maar alleen al tegen Ajax kon je zien hoe hij zich op alle vlakken heeft ontwikkeld, niet alleen in het afmaken. Zelfs tegen Heerenveen, toen hij last had van een jetlag en niet zijn beste wedstrijd speelde, was hij overal bij betrokken. Hij was betrokken bij het meevoetballen, fungeerde als aanspeelpunt en liet zich iets terugzakken."

Ook Van Loen is het eens met Makaay en noemt Gimenez de beste spits. "Hij is zeer doelgericht en groeit elke dag. Alles wat hij aanraakt, lijkt het doel in te gaan. Hij is zo gedreven en wordt steeds meer betrokken bij het spel. In het spel van Feyenoord zie je dat hij zich ook laat terugzakken, ballen kaatst en anderen in staat stelt om in het gat te duiken dat hij achterlaat. Elke trainer zou zo'n spits willen hebben."

Van Loen plaatst De Jong op de tweede plaats en zegt: "Hij is meer een teamspeler, net als ik vroeger was. Gimenez is hebberiger. Ik denk dat hij topscorer van Nederland wordt." Makaay geeft de voorkeur aan Pavlidis boven De Jong en zegt: "Pavlidis is echt een hele goede spits, heel compleet en zakelijk in zijn afwerking."

Op dit moment is Gimenez de topscorer van de Eredivisie met negen doelpunten. Pavlidis (acht doelpunten) en De Jong (zes doelpunten) volgen hem op de voet.