×
Home Nieuws Livescore

Misehouy: Het volgende Ajax-talent volgens Marciano Vink

Misehouy: Het volgende Ajax-talent volgens Marciano Vink
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 30 september 2023 07:48 uur

Ajax-talent Gabriel Misehouy wordt getipt als de volgende grote ster die zijn weg zal vinden naar het eerste elftal van de Amsterdamse club. Deze voorspelling komt van niemand minder dan voetbalanalist Marciano Vink. De achttienjarige middenvelder liet vrijdag van zich horen door twee doelpunten te maken tijdens de 3-2 nederlaag van de beloften tegen Telstar.

Volgens Vink was Misehouy altijd al de speler waar iedereen in de jeugd naar opkeek. "Alle Ajax-watchers waren ontzettend nieuwsgierig naar zijn ontwikkeling vanuit de O18 naar het eerste elftal. Helaas heeft hij een kleine tegenslag gehad, mede doordat het voor hem persoonlijk niet snel genoeg ging. Hij moest even pas op de plaats maken."

"Misschien was er wat teleurstelling, maar dat hoort erbij", vervolgt Vink. "Het is helemaal niet erg om veertig, vijftig wedstrijden in een Jong-team te spelen voordat je de stap naar het eerste elftal maakt. Maar ja, spelers als Silvano Vos en Mika Godts gingen hem voorbij, dus ik begrijp wel dat het in zijn hoofd omging. Het was alleen een beetje misplaatst. Gewoon je wedstrijden spelen in Jong."

Gelukkig lijkt Misehouy nu weer op de goede weg te zijn. Dit seizoen heeft hij al vijf doelpunten gemaakt en twee assists gegeven in acht wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. "Je ziet nu langzaam dat hij weer rust vindt en daardoor beter gaat voetballen", aldus Vink. "Hij heeft weer oog voor zijn medespelers in plaats van egoïstisch te zijn. Hij is op de goede weg. Als hij alles op orde heeft, geloof ik echt dat hij een speler kan worden voor Ajax 1."

De lovende woorden van Vink over Misehouy zijn niet onopgemerkt gebleven. Op Twitter deelde ESPN NL het nieuws en benadrukte dat Vink zeer enthousiast is over het talent van Ajax. Het lijkt er dus op dat Misehouy binnenkort zijn kans zal krijgen om te schitteren in het eerste elftal van de club.