×
Home Nieuws Livescore

FC Groningen in crisis na vernederende thuisnederlaag tegen FC Den Bosch

FC Groningen in crisis na vernederende thuisnederlaag tegen FC Den Bosch
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 30 september 2023 00:08 uur

FC Groningen heeft een zware klap moeten incasseren na de vernederende nederlaag in eigen stadion tegen FC Den Bosch. De woorden die werden geuit na afloop van de wedstrijd waren allesbehalve mals. Spits Kevin van Veen waarschuwt dat als het spel niet snel verbetert, het een wonder zou zijn als de noorderlingen überhaupt in de top van de ranglijst eindigen.

Met een pijnlijke 0-3 nederlaag tegen Den Bosch, dat momenteel op de veertiende plaats staat in de Keuken Kampioen Divisie, is het verlies hard aangekomen bij zowel de spelers als de staf. "We hadden tot februari kunnen doorspelen en nog steeds geen doelpunt gemaakt", vertelt Van Veen aan RTV Noord. "We raken nog geen deuk in een pakje boter. We hadden beter thuis kunnen blijven", vervolgt de spits, die zich ernstige zorgen maakt over het vertoonde spel. "Als we op deze manier blijven spelen, mogen we van geluk spreken als we in de top van de ranglijst eindigen."

Trainer Dick Lukkien was iets genuanceerder in zijn reactie, maar niet minder teleurgesteld. "Ik vind dat we ondermaats hebben gepresteerd. Zowel met als zonder bal. Met bal zijn er nog wel enkele verzachtende omstandigheden, omdat Den Bosch vaak ver terugzakt, maar dan moeten wij wel veel beter verdedigen dan we hebben gedaan. Het was een waardeloze avond", vertelt hij voor de camera van ESPN.

Het is duidelijk dat FC Groningen een flinke wake-up call heeft gekregen na deze wedstrijd. De spelers en staf zullen hard moeten werken om het tij te keren en weer op de juiste koers te komen. De supporters hopen op betere tijden en zullen hun team blijven steunen, maar de druk is nu zeker toegenomen. Het is aan FC Groningen om te laten zien dat ze deze uitdaging aankunnen en zich kunnen herstellen van deze pijnlijke nederlaag.