×

Benfica wint Portugese Klassieker met 1-0 van Porto

Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 29 september 2023 23:48 uur

In een zinderende wedstrijd heeft Benfica vrijdagavond de overwinning behaald in de Portugese Klassieker tegen FC Porto. Onder leiding van trainer Roger Schmidt wist het team na ruim tachtig minuten met een man meer eindelijk tot scoren te komen, mede dankzij de briljante acties van David Neres.

Neres speelde een hoofdrol in de wedstrijd, niet alleen bij de latere 0-1, maar ook al na negentien minuten spelen. De voormalig Ajax-aanvaller dribbelde richting het vijandelijke doel, maar werd neergehaald door Fábio Cardoso. De scheidsrechter beoordeelde dit als een doorgebroken speler en gaf Cardoso een rode kaart.

Met een man meer op het veld wist Benfica in de eerste helft echter weinig gevaar te creëren. Pas in de tweede helft kwam de thuisploeg, die voor het laatst een Klassieker in eigen huis won in 2018, beter in vorm. Na 68 minuten spelen resulteerde dit in de enige goal van de avond. Neres gaf een voorzet die belandde bij Angel Di María. Hoewel de Argentijn de bal niet perfect raakte, wist hij toch te scoren.

Porto, waar Francisco Conceição nog inviel, slaagde er niet in om terug te vechten. Benfica hield stand en sleepte uiteindelijk de overwinning binnen. Met deze zege staat de club van middenvelder Orkun Kökcü, die de volle negentig minuten speelde, voorlopig bovenaan in Portugal.