×
Home Nieuws Livescore

Sevilla boycot Barcelona-lunch vanwege omkopingsschandaal; Barça verbreekt banden

Sevilla boycot Barcelona-lunch vanwege omkopingsschandaal; Barça verbreekt banden
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op vrijdag 29 september 2023 21:08 uur

Voorafgaand aan het spectaculaire duel tussen FC Barcelona en Sevilla op vrijdagavond om 21.00 uur, is er flink wat ophef ontstaan tussen de twee clubs. De directie van Sevilla heeft namelijk geweigerd om de traditionele Barcelona-lunch bij te wonen, vanwege beschuldigingen van omkoping in de zaak-Negreira. Deze beslissing is bij de Catalanen niet in goede aarde gevallen.

Eerder dit jaar kwam naar buiten dat Barcelona betrokken is bij een corruptieschandaal. Tussen 2016 en 2018 heeft de club miljoenen euro's overgemaakt naar DASNIL 95, het bedrijf van de voormalige voorzitter van de Spaanse scheidsrechterscommissie, José Negreira. Barcelona heeft bevestigd dat ze in ruil daarvoor technische rapporten over Spaanse scheidsrechters hebben ontvangen.

De UEFA en het Openbaar Ministerie zijn inmiddels een onderzoek gestart naar deze zaak. Vrijdag heeft Joaquín Aguirre, het hoofd van de meest vooraanstaande onderzoeksrechtbank in Barcelona, officieel aanklachten van omkoping geuit. Op basis hiervan heeft Sevilla besloten om niet deel te nemen aan de traditionele lunch in Camp Nou. Daarnaast zullen er geen Sevilla-directeuren plaatsnemen in de VIP-box.

Het statement van Sevilla is bij Barcelona totaal verkeerd gevallen. Op de clubwebsite is te lezen hoe de club het beschouwt als een 'onrechtvaardige en ongepaste aanval van Sevilla'. Barcelona benadrukt dat de zogenaamde Negreira-zaak niet als excuus kan dienen voor dergelijke acties, aangezien het gerechtelijk onderzoek nog in een zeer vroeg stadium verkeert en het standpunt van Sevilla vooruitloopt op de feiten die nog niet bevestigd zijn.

"Op basis van dit onacceptabele en ongerechtvaardigde standpunt van Sevilla, is FC Barcelona van mening dat alle institutionele relaties met Sevilla verbroken zijn, totdat zij hun huidige standpunt rectificeren", aldus de duidelijke verklaring van de Spaanse grootmacht.

FC Barcelona officiële verklaring

— FC Barcelona (@FCBarcelona) 29 september 2023