×
Home Nieuws Livescore

Ajax boekt recordwinst van 39 miljoen ondanks sportieve tegenslagen

Ajax boekt recordwinst van 39 miljoen ondanks sportieve tegenslagen
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 29 september 2023 19:08 uur

Amsterdamse voetbalclub Ajax heeft zojuist de financiële resultaten van het boekjaar 2022/2023 bekendgemaakt. En wat blijkt? Ondanks de teleurstellende prestaties op sportief gebied, heeft de club een indrukwekkende nettowinst van maar liefst 39 miljoen euro weten te behalen.

Een opmerkelijke ommekeer ten opzichte van vorig jaar, toen Ajax nog te maken had met een nettoverlies van 24,3 miljoen euro. Deze positieve ontwikkeling is voornamelijk te danken aan enkele lucratieve transfers die in de zomer van 2022 hebben plaatsgevonden. In totaal heeft de club maar liefst 113,3 miljoen euro aan transferinkomsten mogen ontvangen. Met de toevoeging van de 39 miljoen euro aan de winst, is het eigen vermogen van Ajax nu gestegen naar een indrukwekkende 236,6 miljoen euro.

Opvallend genoeg heeft de coronapandemie dit keer geen invloed gehad op de financiële resultaten van de club. In tegenstelling tot voorgaande seizoenen heeft Ajax zich weten te wapenen tegen de negatieve gevolgen van de pandemie, waardoor de financiële situatie stabiel is gebleven.

Voor het komende boekjaar kan Ajax, ondanks het mislopen van de Champions League, opnieuw een positief nettoresultaat verwachten. Dit is te danken aan de uitgaande transfers van enkele prominente spelers, waaronder Jurriën Timber, Edson Álvarez, Calvin Bassey en Mohammed Kudus. Deze transfers zullen naar verwachting een aanzienlijke financiële impuls geven aan de club, waardoor de winst verder zal toenemen.

Al met al kan Ajax terugkijken op een financieel succesvol jaar, ondanks de tegenvallende sportieve prestaties. De club heeft bewezen dat het in staat is om op slimme wijze om te gaan met de uitdagingen die op haar pad komen. Met een solide financiële basis en veelbelovende transfers in het vooruitzicht, lijkt de toekomst van Ajax rooskleurig te zijn.