×
Home Nieuws Livescore

Mogelijke tegenstanders PSV en Ajax in Europese lotingen op 7 augustus

Mogelijke tegenstanders PSV en Ajax in Europese lotingen op 7 augustus
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 7 augustus 2023 08:24 uur

Mogelijke tegenstanders PSV en Ajax in Champions League en Europa League

Op maandag 7 augustus worden de Europese lotingen gehouden, waarbij de Nederlandse clubs - Ajax, PSV, AZ en FC Twente - te weten komen tegen wie ze moeten spelen om de groepsfase van de Champions League, Europa League en Conference League te bereiken.

Voor PSV wacht een allesbeslissende play-off, aangezien Feyenoord als landskampioen automatisch geplaatst is voor het hoofdtoernooi van de Champions League. De zeven mogelijke tegenstanders voor PSV zijn Rangers FC, Servette FC, Sporting Braga en Backa Topola. Olympique Marseille en Panathinaikos worden vermeden door PSV.

Voordat PSV zich kan richten op de play-offs, moeten ze eerst het tweeluik met Sturm Graz overleven. Als ze onverhoopt verliezen, zijn ze automatisch geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Europa League.

De loting voor de Champions League begint om 12.00 uur en de wedstrijden worden gespeeld op 22/23 augustus en 29/30 augustus.

In de Europa League zal Ajax deelnemen aan de loting. Als geplaatste club kunnen ze geen clubs uit Pot 1 en Pot 2 loten, waardoor ploegen als Dinamo Zagreb, Union Sint-Gillis, FC Kopenhagen en Galatasaray in elk geval niet hun tegenstanders zullen zijn.

Op dit moment kan Ajax in theorie nog acht clubs loten, waarvan alleen FC Lugano uit Zwitserland al vaststaat. De mogelijke tegenstanders zijn FC Astana/Ludogorets, Zrinsjki Mostar/Breidablik, Qarabag/HJK Helsinki, Zalgiris Vilnius/BK Häcken, BATE Borisov/Sheriff Tiraspol, Olympiakos/KRC Genk, Slavia Praag/Dnipro-1 of FC Lugano.

Als Ajax wint, plaatsen ze zich voor de groepsfase van de Europa League. Als dat niet lukt, zal de Conference League het strijdtoneel zijn voor Ajax komend seizoen.

De loting voor de Europa League begint om 13.00 uur en de wedstrijden worden gespeeld op 24 en 31 augustus.