×
Home Nieuws Livescore

De Ligt mist topper tegen Leipzig door knieblessure

De Ligt mist topper tegen Leipzig door knieblessure
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op vrijdag 29 september 2023 14:32 uur

Voor de jonge Nederlandse voetballer, Matthijs de Ligt, lijkt de aanstaande competitiewedstrijd tegen RB Leipzig te vroeg te komen. De verdediger van Bayern München heeft namelijk vorige week een vervelende knieblessure opgelopen.

Bayern-trainer Thomas Tuchel heeft laten weten dat De Ligt hoogstwaarschijnlijk niet zal spelen. "Ik kan het niet met absolute zekerheid zeggen, maar het lijkt er sterk op dat hij niet op tijd fit zal zijn", verklaarde Tuchel tijdens een persmoment. "Hij heeft een flinke tik op zijn knie gekregen en we zullen een MRI-scan laten maken om de ernst van de blessure vast te stellen." De Ligt liep de blessure op tijdens de wedstrijd tegen VfL Bochum (7-0). Naar verwachting zal hij echter wel op tijd hersteld zijn om in oktober weer voor het Nederlands elftal te kunnen spelen.

Naast De Ligt zal Tuchel ook niet kunnen beschikken over Serge Gnabry, die eveneens geblesseerd is. "Normaal gesproken zou je verwachten dat hij vier tot zes weken aan de kant staat, maar dat hangt af van verschillende factoren", aldus Tuchel. "Hij kan individueel trainen om zijn conditie op peil te houden en we zullen moeten afwachten wanneer hij weer met een brace kan spelen."

De wedstrijd tussen Leipzig en Bayern zal zaterdag om 18.30 uur van start gaan. Het belooft een spannende confrontatie te worden tussen de nummer vier en de koploper van de Bundesliga.