×
Home Livescore

Xavi Simons prijst Neymar als vaderfiguur en idool

Xavi Simons prijst Neymar als vaderfiguur en idool
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 29 september 2023 13:48 uur

Jonge voetbaltalent Xavi Simons heeft zijn bewondering voor Neymar uitgesproken. De Braziliaanse superster heeft een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van de Nederlandse international tijdens zijn tijd bij Paris Saint-Germain, zo vertelde Simons aan de Duitse tak van Sky Sports.

"Hij herinnerde zich mij nog van onze tijd bij FC Barcelona en was als een vaderfiguur voor mij", onthulde Simons. "Daar zal ik hem altijd dankbaar voor zijn. Het was een enorme droom om met mijn idolen te kunnen spelen en Neymar is nog steeds een belangrijk persoon voor mij. Het is niet makkelijk om als jonge speler samen te spelen met je idolen en grote sterren. Hij nam de rol van een vader op zich en daar ben ik hem zeer dankbaar voor."

Simons maakt momenteel een indrukwekkende start bij RB Leipzig. Aankomend weekend staat hij tegenover Bayern München met zijn team "Die Roten Bullen". Trainer Thomas Tuchel, die eerder bij Paris Saint-Germain werkte, is bekend met Simons. "Ik was nog jong toen hij trainer was bij Paris Saint-Germain. Mijn bijdrage was niet zo groot, maar ik weet dat hij een goede trainer is. En natuurlijk wil hij hier drie punten komen pakken."