×
Home Nieuws Livescore

Kees van Wonderen: Van Feyenoord-speler tot SC Heerenveen-trainer

Kees van Wonderen: Van Feyenoord-speler tot SC Heerenveen-trainer
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 29 september 2023 10:16 uur

In een verrassende wending van het lot, onthult Kees van Wonderen, de huidige trainer van SC Heerenveen, dat hij in een vorig leven een ware voetbalheld was bij Feyenoord. Gedurende acht glorieuze jaren, van 1996 tot 2004, betrad hij het heilige gras van De Kuip en veroverde hij de harten van de supporters.

Van Wonderen, oorspronkelijk afkomstig van NAC Breda, maakte een sprong in het diepe toen hij de overstap maakte naar Feyenoord. Hij herinnert zich nog levendig de intense druk die op zijn schouders rustte. "Bij Feyenoord speelde ik in een omgeving waar winnen een absolute must was. Als we niet wonnen, voelde het alsof we op een vulkaan stonden die op het punt stond uit te barsten", onthult hij met een mysterieuze glimlach.

Als centrale verdediger was Van Wonderen een onmisbare schakel in het team. Hij voelde de last van de verwachtingen altijd op zijn schouders drukken. "Gedurende die acht jaar kon ik er gewoon niet omheen. Het was een last die ik gevoelsmatig ervoer", bekent hij met een zweem van melancholie.

Maar achter de schermen worstelde de club met beperkte middelen om aan die immense verwachtingen te voldoen. "Feyenoord had weliswaar een indrukwekkende naam en een legioen aan trouwe supporters, maar financieel gezien waren er beperkte mogelijkheden om het team naar behoren samen te stellen. Dat zorgde voor wrijving", onthult Van Wonderen met een blik vol nostalgie.

Toch waren er momenten van triomf. Het hoogtepunt van zijn carrière bij Feyenoord was ongetwijfeld de overwinning in de UEFA Cup. "Op dat moment hadden we een fantastisch team. Het was een magische tijd", herinnert hij zich met een glinstering in zijn ogen.

Gedurende zijn tijd bij Feyenoord kreeg Van Wonderen ook de eer om vijf keer het Oranje shirt te dragen. Een prestatie waar hij met trots op terugkijkt. Maar na acht intense jaren op het hoogste niveau, voelde hij dat het tijd was om afscheid te nemen. "Ik was helemaal klaar met het presteren op dit niveau, hoewel ik nog wel door had kunnen gaan", geeft hij toe.

Nu, als trainer van SC Heerenveen, kijkt Van Wonderen met een mengeling van nostalgie en voldoening terug op zijn tijd bij Feyenoord. Het is een hoofdstuk in zijn leven dat hem heeft gevormd en waar hij met trots op terugkijkt.