×
Home Livescore

Ronald de Boer hoopt op oud-voetballers in Ajax rvc, zelf geen interesse

Ronald de Boer hoopt op oud-voetballers in Ajax rvc, zelf geen interesse
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 29 september 2023 09:32 uur

Voormalig voetbalicoon Ronald de Boer heeft zijn wens uitgesproken om oud-voetballers terug te zien in de raad van commissarissen bij Ajax. Zelf heeft hij echter geen enkele interesse om plaats te nemen in deze raad.

Ajax heeft bevestigd dat er momenteel gesprekken gaande zijn met Michael van Praag en Leo van Wijk. Er is al geruime tijd kritiek op het ontbreken van voetbalkennis binnen de raad van commissarissen. "Jan van Halst zat er natuurlijk in, maar hij is tijdelijk algemeen directeur geworden, tegen zijn wil in denk ik", aldus De Boer in een interview met ESPN. "Misschien kan hij terugkeren en anders moet Michael op zoek gaan naar een andere oud-speler."

De Boer heeft alvast een mogelijke kandidaat in gedachten. "John van 't Schip zou bijvoorbeeld een geschikte kandidaat kunnen zijn, hij is nog regelmatig aanwezig bij de club en heeft voldoende kennis." Voor zichzelf ziet De Boer echter geen rol weggelegd in de raad van commissarissen. "Ik denk niet dat het iets voor mij is. Ik ben momenteel twee dagen per week betrokken bij de jeugdopleiding en daarnaast werk ik als tv-analist, dat bevalt me uitstekend. Ik ben bereid om te ondersteunen als ze mijn hulp nodig hebben, maar ik hoef niet per se zelf in de raad te zitten."