×
Home Nieuws Livescore

Frenkie de Jong wil langer blijven bij Barcelona

Frenkie de Jong wil langer blijven bij Barcelona
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 29 september 2023 08:24 uur

In een verrassende wending heeft Frenkie de Jong onlangs een geheimzinnig gesprek gehad over zijn toekomst bij FC Barcelona. De 26-jarige middenvelder, die bekend staat om zijn talent en technische vaardigheden, zou openstaan voor een langer verblijf in het zonnige Catalonië. Dit nieuws werd gemeld door de Spaanse krant Mundo Deportivo, die altijd op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen binnen de voetbalwereld.

Het gesprek vond plaats tussen De Jong en Deco, de sportief directeur van Barcelona. Deco sprak zijn volledige vertrouwen uit in de Nederlandse sterspeler en wil zijn huidige contract, dat loopt tot de zomer van 2026, openbreken en verlengen. Het schijnt dat De Jong dezelfde wens heeft als Deco, wat de onderhandelingen een stuk soepeler zou kunnen maken. Barcelona heeft zelfs plannen om De Jong een nieuw contract aan te bieden dat doorloopt tot medio 2028.

Hoewel er geen haast is, wil Barcelona ook niet te lang wachten. Deco zal binnenkort om de tafel gaan zitten met Ali Dursun, de belangenbehartiger van De Jong. Samen moeten zij tot overeenstemming komen over de financiële voorwaarden van het nieuwe contract, uiteraard rekening houdend met de strenge Fair Play-regels in Spanje.

De Jong maakt sinds de zomer van 2019 deel uit van Barcelona en heeft zich in korte tijd opgewerkt tot een van de aanvoerders van het team. In de afgelopen vier jaar heeft hij maar liefst 190 officiële wedstrijden gespeeld voor de Catalaanse club, waarbij hij keer op keer zijn klasse heeft laten zien.

Het is duidelijk dat De Jong een belangrijke speler is voor Barcelona en dat de club er alles aan wil doen om hem te behouden. De komende tijd zal uitwijzen of de contractverlenging daadwerkelijk plaatsvindt en of De Jong nog vele jaren in het prachtige Barcelona zal blijven schitteren.