×
Home Nieuws Livescore

Noppert's creatieve poging om Messi uit concentratie te halen

Noppert's creatieve poging om Messi uit concentratie te halen
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 29 september 2023 07:16 uur

Andries Noppert blikt terug op de spannende confrontatie tussen het Oranje team en Argentinië tijdens de kwartfinale van het WK. De doelman had een gewaagd plan bedacht om Lionel Messi uit zijn concentratie te halen tijdens de strafschop, maar helaas slaagde zijn strategie niet.

Voorafgaand aan het toernooi had het Nederlands elftal intensief getraind met een specialist op het gebied van penalty's. Op het cruciale moment dat Messi wilde aanleggen, besloot Noppert om de bal een meter weg te gooien. "Ik wilde proberen om hem op mijn eigen manier een beetje uit zijn spel te halen", vertelt de doelman van sc Heerenveen in een interview met De Cor Potcast. "Ik probeerde zelfs wat in het Engels tegen hem te zeggen. Maar eerlijk gezegd is mijn Engels niet bepaald fantastisch. Ik schaam me er niet voor om toe te geven dat ik misschien wel wist waar hij de bal naartoe zou schieten."

"Maar hoe ik ook mijn best deed, ik had echt geen idee", vervolgt Noppert. "Toen kreeg ik een heel vreemd antwoord terug en dacht ik: hij begrijpt geen Engels, dus laten we er maar mee stoppen." De doelman had nog een andere truc achter de hand om Messi af te leiden. "Ik dacht eraan om aan de lat te gaan hangen. Maar helaas werd dat afgekeurd, het was niet toegestaan. Erg jammer, want ik denk dat het wel iets had kunnen doen."

Helaas verloor Oranje uiteindelijk na strafschoppen van Argentinië. Argentinië ging er uiteindelijk vandoor met de titel van wereldkampioen.