×
Home Nieuws Livescore

AZ stelt opmerkelijke voorwaarde voor vroege komst Alex Kroes bij Ajax

AZ stelt opmerkelijke voorwaarde voor vroege komst Alex Kroes bij Ajax
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 29 september 2023 06:48 uur

Opmerkelijk nieuws uit de voetbalwereld: Alex Kroes, momenteel werkzaam als directeur voetbalontwikkeling bij AZ, lijkt eerder dan gepland aan de slag te kunnen bij Ajax. Volgens Chris Woerts, die donderdagavond te gast was bij het programma Vandaag Inside, heeft AZ een opmerkelijk voorstel gedaan aan Ajax.

Normaal gesproken zou Kroes pas in maart 2024 zijn intrede kunnen doen als algemeen directeur bij Ajax, vanwege een concurrentiebeding. Om die reden heeft Ajax Jan van Halst aangesteld als interim-directeur tot die tijd. Echter, volgens Woerts heeft de raad van commissarissen van AZ een brief gestuurd naar de raad van commissarissen van Ajax met een opmerkelijk voorstel.

In de brief zou staan dat Ajax per direct gebruik kan maken van de diensten van Kroes, maar dat daar wel een belangrijke voorwaarde aan verbonden is. Ajax zou namelijk de komende tien jaar geen enkele speler of werknemer van AZ mogen benaderen. Een opmerkelijk voorstel, dat door Ajax niet serieus wordt genomen.

Johan Derksen, bekend voetbalanalist, reageert verbaasd op het voorstel van AZ. Hij noemt het een onrealistisch voorstel en zelfs een vorm van chantage. "Dat doe je niet, dat stel je niet eens voor", aldus Derksen.

Het blijft dus nog even afwachten wanneer Kroes daadwerkelijk aan de slag kan bij Ajax. Voorlopig lijkt het erop dat hij zijn wereldreis, die gepland staat voor begin 2024, gewoon zal maken voordat hij zijn nieuwe functie bij Ajax zal bekleden. De voetbalwereld kijkt met spanning uit naar de verdere ontwikkelingen rondom deze opmerkelijke situatie.