×

Griezmann en Riquelme leiden Atlético naar zakelijke overwinning Depay opnieuw geblesseerd, geen plek in selectie VAR grijpt in bij mogelijke gelijkmaker Osasuna Atlético snel weer aan de bak tegen Cádiz en Feyenoord

Griezmann en Riquelme leiden Atlético naar zakelijke overwinning
Depay opnieuw geblesseerd, geen plek in selectie
VAR grijpt in bij mogelijke gelijkmaker Osasuna
Atlético snel weer aan de bak tegen Cádiz en Feyenoord
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 28 september 2023 23:32 uur

In een spectaculaire wedstrijd heeft Atlético Madrid donderdagavond een overtuigende overwinning behaald op Osasuna, dankzij de heldhaftige inzet van Antoine Griezmann en Rodrigo Riquelme. Met een zakelijke 0-2 triomf op zak kunnen de mannen van trainer Diego Simeone zich nu opmaken voor hun volgende uitdaging in La Liga, voordat ze op 4 oktober de Champions League-confrontatie met Feyenoord aangaan.

Zoals verwacht was er bij Atlético geen plaats in de wedstrijdselectie voor Memphis Depay, die helaas opnieuw geblesseerd is geraakt. Desondanks was het team vastberaden om de indrukwekkende 3-1 overwinning op aartsrivaal Real Madrid van afgelopen zondag een passend vervolg te geven tegen Osasuna. En dat lukte al snel, want in de 20e minuut schoot Griezmann de bal binnen vanuit een zeer lastige hoek.

Een kwartier voor het einde leek Osasuna op gelijke hoogte te komen uit een hoekschop, maar de VAR greep uiteindelijk in na het zien van een vermeende overtreding, hoewel er niet veel aan de hand leek te zijn. Toen Riquelme in de 82e minuut de doelman van Osasuna, Aitor Fernández, wist te omzeilen en de bal in het net prikte, was de overwinning voor Simeone en zijn team binnen.

Er is echter weinig tijd om uit te rusten, want zondagavond staat alweer de wedstrijd tegen Cádiz op het programma. Helaas kan Atlético dan niet rekenen op Alvaro Morata, die in de slotfase nog een rode kaart kreeg. Slechts drie dagen later staat de volgende tegenstander alweer klaar voor Atlético: Feyenoord. Deze ontmoeting in het prestigieuze miljardenbal begint om 18.45 uur.