×
Home Nieuws Livescore

Sven Mislintat ontslagen na mislukte poging tot ontslag Maurice Steijn

Sven Mislintat ontslagen na mislukte poging tot ontslag Maurice Steijn
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 28 september 2023 23:16 uur

In een opmerkelijke wending heeft Sven Mislintat, de voormalige technisch directeur van Ajax, afgelopen zondag geprobeerd om trainer Maurice Steijn telefonisch te ontslaan na de dramatische Klassieker. Dit nieuws werd onthuld door Wilfred Genee en Chris Woerts tijdens een uitzending van Vandaag Inside op donderdagavond.

Het verzoek van Mislintat werd echter niet geaccepteerd door het bestuur van Ajax, waarna hij zelf even later werd ontslagen door de clubleiding. "Ik heb gehoord dat Mislintat in eerste instantie Steijn heeft ontslagen, maar dat hij daarna zelf werd ontslagen. Wat is hier precies aan de hand?", vraagt Genee aan Woerts, die verder ingaat op het opmerkelijke gerucht. "Ik heb dit ook zondagavond gehoord, uit betrouwbare bronnen in Den Haag, waar Maurice vandaan komt. Maar ik kan het niet bevestigen."

Woerts vervolgt: "Mislintat zou Steijn hebben gebeld en hebben gezegd: Maurice, we stoppen ermee. Dit was een poging van Mislintat om zijn eigen positie veilig te stellen." Dit bericht bereikte uiteindelijk Ajax, waarop de club besloot om het verzoek niet in te willigen. Echter, niemand wil erover praten en niemand wil het bevestigen. Het is mogelijk waar, maar het kan ook net zo goed niet waar zijn."

Voorlopig blijft Steijn in ieder geval trainer van Ajax. Aanstaande zaterdagavond staat de zwaar gehavende Amsterdamse ploeg voor een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. De aftrap van dit beladen duel is om 21.00 uur.