×

Strootman's Genoa vernedert Mourinho's Roma met 4-1 nederlaag

JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 28 september 2023 22:48 uur

Kevin Strootman heeft donderdagavond met zijn team Genoa een verpletterende overwinning behaald op het AS Roma van de bekende trainer José Mourinho. De Romeinen bevinden zich momenteel op de zestiende plaats na zes speelrondes, waarvan er slechts één winnend werd afgesloten.

Het seizoen is allesbehalve goed begonnen voor Mourinho en Roma. Als verliezend finalist van de Europa League vorig seizoen speelde Roma vorige week al gelijk tegen Torino (1-1) en verloor het eerder ook al van Hellas Verona en AC Milan. Ook tegen Genoa ging het mis. Al na vijf minuten spelen kwam de promovendus, waar Strootman een belangrijke rol speelde, op voorsprong dankzij een doelpunt van voormalig AZ-speler Albert Gudmundsson.

Hoewel Bryan Cristante ruim een kwartier later de gelijkmaker scoorde, leek Roma terug te komen in de wedstrijd. Maar niets bleek minder waar. Nog voor rust kwam Genoa opnieuw op voorsprong dankzij een doelpunt van Mateo Retegui. Na 74 minuten maakte Morten Thorsby (ex-sc Heerenveen) het vonnis over de ploeg van Mourinho compleet, die ervoor had gekozen om Romelu Lukaku en Paulo Dybala in de basis op te stellen. In de slotfase incasseerde Roma zelfs nog een vierde doelpunt, gemaakt door Junior Messias.

Door deze pijnlijke nederlaag bevindt Roma zich nu op de zestiende plaats in de Serie A, slechts twee plekken boven de degradatiestreep. Een teleurstellende positie voor een club met zulke hoge verwachtingen. Mourinho zal ongetwijfeld hard aan het werk moeten om zijn team weer op de rails te krijgen en de weg naar succes terug te vinden.