×
Home Nieuws Livescore

Van Praag nieuwe voorzitter Ajax: De Boer blij verrast!

Van Praag nieuwe voorzitter Ajax: De Boer blij verrast!
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 28 september 2023 22:32 uur

Voormalig Ajax-speler Ronald de Boer is verheugd met het nieuws dat Michael van Praag hoogstwaarschijnlijk de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen bij Ajax wordt, als opvolger van Pier Eringa. De Boer, die in de jaren 90' voor Ajax speelde en destijds Van Praag leerde kennen als clubvoorzitter, hoopt dat onder Van Praag het technische beleid een kwaliteitsimpuls krijgt. Vooral de opmerkelijke zet met de komst van Carlos Forbs heeft volgens De Boer gezorgd voor een verandering in het technische beleid.

In een interview met ESPN vertelt De Boer: "Ik ken Michael natuurlijk uit de meest succesvolle periode van mijn carrière. Ik vond hem altijd een zeer bekwame en kundige man. Iemand met uitstraling en charisma. Iemand die echt een Ajax-hart heeft. Ik denk dat het een geweldige zet is en het maakt me blij." De Boer vindt het echter treurig dat Ajax genoodzaakt is om een beroep te doen op Van Praag. "Als Ajax-liefhebber vind ik het natuurlijk heel triest dat de club na zoveel mooie jaren in verval kan raken. Ik weet uit ervaring dat er altijd een terugval komt na succes en dat moeten ze nu zien te voorkomen."

Met name de vele relatief onbekende spelers die technisch directeur Sven Mislintat naar Ajax heeft gehaald, hebben De Boer verbaasd. "Van al die nieuwe spelers kende ik alleen Branco van den Boomen. We hebben genoeg voorbeelden van onbekende spelers die uiteindelijk doorbraken. Álvarez, Kudus, Neres, Tagliafico en vroeger spelers als Litmanen waren ook nog nooit van gehoord. Misschien is de nieuwe linksback Avila wel de nieuwe Tagliafico, maar nu zijn het er ineens zoveel."

De transfer van linksbuiten Carlos Forbs is volgens De Boer tekenend voor het recente aankoopbeleid van Ajax. "Ik heb niets tegen die jongen persoonlijk, want hij lijkt me een goede speler. Maar de grootste talenten van de Ajax-jeugdopleiding zijn allemaal linksbuitens", aldus De Boer, die twee dagen per week met de jeugd van Onder-17 en Onder-18 werkt. "De raad van commissarissen had moeten ingrijpen bij een aantal transfers. Ik hoop dat ze dat met Van Praag aan het roer wel zullen doen."

Door de enorme chaos zowel binnen als buiten het veld staat ook Ajax-trainer Maurice Steijn onder druk. "Ik ken Steijn persoonlijk niet zo goed. Hij lijkt me aardig, maar dat betekent niet dat je de klus kunt klaren, hoewel het wel helpt. Hij heeft meestal een goed verhaal en ik wil hem en zijn assistenten Hedwiges Maduro en Saïd Bakkati nog steeds een kans geven. Probeer maar eens soep te maken van al die spelers die voor zijn voeten zijn gegooid."