×
Home Nieuws Livescore

Gemeente Waalwijk neemt extra veiligheidsmaatregelen voor RKC - Ajax

Gemeente Waalwijk neemt extra veiligheidsmaatregelen voor RKC - Ajax
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 28 september 2023 20:32 uur

De gemeente Waalwijk heeft besloten om extra voorzorgsmaatregelen te treffen in aanloop naar het spannende duel tussen RKC Waalwijk en Ajax, dat komende zaterdagavond plaatsvindt. Deze beslissing is genomen naar aanleiding van de onrustige gebeurtenissen tijdens de eerste ontmoeting van De Klassieker afgelopen zondag, zo meldt AT5.

Hoewel de exacte maatregelen die genomen zullen worden in Waalwijk nog niet bekend zijn, staat vast dat er extra politie-inzet zal zijn. Elke gemeente maakt een inschatting van de situatie voorafgaand aan een wedstrijd, waarna bepaald wordt welk type inzet vereist is. "Vanwege de incidenten in Amsterdam hebben we ons contact met onze partners geïntensiveerd en treffen we maatregelen die we noodzakelijk achten om de veiligheid en openbare orde te waarborgen", aldus een reactie aan AT5.

De wedstrijd tussen RKC en Ajax begint zaterdagavond om 21.00 uur. Voor de Amsterdammers is deze wedstrijd van cruciaal belang, aangezien ze momenteel in zwaar weer verkeren. Ajax staat op de veertiende plaats, terwijl RKC één plek hoger staat op de dertiende plaats. De Brabanders hebben zes punten verzameld en hebben hun laatste twee wedstrijden gewonnen. De ploeg van trainer Maurice Steijn heeft tot nu toe vijf punten behaald, maar heeft wel één wedstrijd minder gespeeld dan RKC (5).