×
Home Nieuws Livescore

Van Praag zoekt dialoog met Ajax's harde kern

Van Praag zoekt dialoog met Ajax's harde kern
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 28 september 2023 19:24 uur

Voormalig Ajax-voorzitter en huidig voorzitter van de raad van commissarissen, Michael van Praag, heeft aangegeven dat hij graag in gesprek wil met de fanatieke aanhang van de Amsterdamse club. In een interview met de NOS liet hij weten dat hij zijn oor te luister wil leggen bij de harde kern en de supportersverenigingen om te horen hoe zij naar de club kijken. Daarnaast wil hij hen ook simpelweg vragen om Ajax een eerlijke kans te geven.

Van Praag heeft een rijke geschiedenis bij Ajax. Tussen 1989 en 2003 was hij maar liefst veertien jaar lang voorzitter van de club en behaalde hij grote successen. Zo leidde hij Ajax naar de overwinning in de Champions League en de wereldbeker voor clubteams in 1995. Na zijn tijd bij Ajax werd de inmiddels 76-jarige Van Praag voorzitter van de KNVB en maakte hij deel uit van het bestuur van de UEFA.

"Ik heb ook in mijn vorige functie bij Ajax veel ervaring opgedaan", aldus Van Praag. "Daarnaast ben ik erg blij dat Leo van Wijk ook deel zal uitmaken van de raad van commissarissen. Nu is het nog even afwachten totdat ik daadwerkelijk voorgedragen word."