×
Home Nieuws Livescore

Van Praag combineert functies bij Ajax en basketbalbond

Van Praag combineert functies bij Ajax en basketbalbond
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 28 september 2023 18:32 uur

Voormalig voetbalbestuurder Michael van Praag heeft aangegeven dat hij zijn nieuwe rol als voorzitter van de basketbalbond moeiteloos kan combineren met zijn functie in de raad van commissarissen van Ajax. Tijdens een recent congres in Zeist deelde hij zijn standpunt hierover.

Van Praag, die onlangs bekendmaakte terug te keren bij Ajax, benadrukte dat het niet ongebruikelijk is dat mensen in een raad van commissarissen meerdere verantwoordelijkheden hebben. Hij wees bijvoorbeeld op Laura van Leeuwen, die zowel directeur is van MVV als commissaris bij de Nederlandse basketbalbond. Van Praag voegde eraan toe dat hij zelf veertien jaar voorzitter is geweest van Ajax en zes jaar voorzitter van de raad van commissarissen, waardoor hij goed op de hoogte is van de gang van zaken binnen de club.

Hoewel zijn aanstelling bij Ajax nog niet officieel is bevestigd, gaf de 76-jarige Van Praag aan dat er nog enkele mensen hun goedkeuring moeten geven. Hij hoopt dat er binnenkort witte rook zal verschijnen, mogelijk al morgen of overmorgen.

Van Praag werd donderdagochtend voor het eerst benaderd door Ajax voor deze nieuwe rol. Hij benadrukte dat het nog pril is en dat beide functies parttime kunnen worden vervuld. Als lid van de raad van commissarissen is het zijn taak om toezicht te houden op de directie. In bepaalde gevallen kan de raad van commissarissen besluiten om bepaalde zaken niet door te laten gaan.