×
Home Nieuws Livescore

Ajax bindt jonge verdediger Tristan Gooijer langer aan zich

Ajax bindt jonge verdediger Tristan Gooijer langer aan zich
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 28 september 2023 18:24 uur

In een verrassende wending heeft Ajax besloten om het contract van een jong talent open te breken en te verlengen. De naam van deze veelbelovende speler? Dat blijft voorlopig nog even een goed bewaard geheim. De Amsterdammers hebben dit nieuws namelijk bekendgemaakt via hun eigen kanalen, maar hebben ervoor gekozen om de identiteit van de speler niet prijs te geven.

Wat we wel weten, is dat deze mysterieuze speler een negentienjarige centrale verdediger is, die ook uit de voeten kan als rechtsback. Zijn voetbalcarrière begon in de jeugd van FC Almere, waarna hij de overstap maakte naar Forza Almere en uiteindelijk belandde bij Almere City. In 2026 maakte hij de sprong naar de jeugdopleiding van Ajax, waar hij in 2021 zijn eerste profcontract tekende.

Het seizoen 2021-2022 was een belangrijk jaar voor deze jonge verdediger. Hij maakte namelijk zijn debuut in de Youth League, waar hij met Ajax actief was. Maar daar bleef het niet bij. Op 25 februari 2022 kreeg hij voor het eerst de kans om bij de selectie van Jong Ajax te zitten. En op 7 maart 2022 maakte hij zijn langverwachte opwachting in de Keuken Kampioen Divisie, tijdens een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. En wat een debuut was dat! Ajax won de wedstrijd met maar liefst 6-3.

Sindsdien heeft deze mysterieuze verdediger zich ontwikkeld tot een vaste waarde bij Jong Ajax. Zijn talent en potentie zijn niet onopgemerkt gebleven bij de clubleiding, die besloten heeft om zijn contract open te breken en te verlengen. Het oude contract liep oorspronkelijk tot medio 2024, maar nu ligt hij vast tot medio 2026.

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor deze jonge verdediger. Met zijn veelzijdigheid en groeiende ervaring heeft hij alle ingrediënten in huis om uit te groeien tot een ware ster. Ajax heeft er duidelijk vertrouwen in en wij zijn benieuwd naar wat de toekomst voor hem in petto heeft.