×
Home Nieuws Livescore

Daley Blind blikt terug op pijnlijk vertrek bij Ajax

Daley Blind blikt terug op pijnlijk vertrek bij Ajax
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op donderdag 28 september 2023 18:16 uur

Voormalig Ajax-verdediger Daley Blind heeft openhartig gesproken over zijn vertrek bij de Amsterdamse club. In een exclusief interview met The Athletic onthult Blind dat zijn vertrek nog steeds een gevoelige snaar raakt. De verdediger verliet Ajax vorig jaar vanwege een gebrek aan perspectief onder trainer Alfred Schreuder.

Blind legt uit dat er enkele problemen waren ontstaan tussen hem en de manager. Het bestuur koos de kant van de manager en besloot dat Blind moest vertrekken. Voor de verdediger draait het echter niet om partij kiezen, maar om eerlijke concurrentie binnen het team en respectvol met elkaar omgaan. Hij benadrukt dat wanneer er problemen ontstaan, het belangrijk is om elkaar recht in de ogen te kijken, met elkaar te praten en samen verder te gaan. Het doet hem pijn dat dit niet is gebeurd.

Na zijn vertrek bij Ajax maakte Blind de overstap naar Bayern München, maar daar kreeg hij weinig speeltijd. Hierdoor werd zijn contract niet verlengd in Zuid-Duitsland en besloot hij een nieuw avontuur aan te gaan in La Liga bij Girona FC. Blind geeft aan dat hij tot op heden geen spijt heeft van zijn keuze en dat een goede start hem heeft geholpen om zich snel aan te passen.