×
Home Nieuws Livescore

Marokko neemt organisatie Afrika Cup 2025 op zich Guinee valt af, Marokko tweede keer gastland Kenia, Oeganda en Tanzania organiseren in 2027

Marokko neemt organisatie Afrika Cup 2025 op zich
Guinee valt af, Marokko tweede keer gastland
Kenia, Oeganda en Tanzania organiseren in 2027
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 28 september 2023 18:08 uur

Marokko verovert de organisatie van de Afrika Cup in 2025, zo heeft de Afrikaanse voetbalbond bekendgemaakt. Een opmerkelijke wending in vergelijking met eerdere edities is dat het toernooi niet langer in de winter plaatsvindt, maar verplaatst wordt naar de zomer.

In eerste instantie was Guinee aangewezen als gastland voor het prestigieuze evenement. Echter, vanwege de ontoereikende infrastructuur en stadions heeft Guinee moeten afzien van de organisatie. Dit opende de deur voor andere landen om zich kandidaat te stellen. Algerije, Zambia, Benin en Nigeria toonden interesse, maar trokken zich uiteindelijk terug. Hierdoor werd Marokko de enige overgebleven optie.

Voor Marokko is het de tweede keer dat zij de Afrika Cup mogen organiseren, na de succesvolle editie van 1988. Het gastland heeft het voordeel dat zij automatisch geplaatst zijn voor het toernooi. Naast de toewijzing van 2025, zijn ook de organisatoren voor 2027 bekendgemaakt. Kenia, Oeganda en Tanzania zullen gezamenlijk de verantwoordelijkheid dragen voor het evenement.

Met deze nieuwe ontwikkelingen belooft de Afrika Cup van 2025 een unieke en spannende editie te worden. Marokko zal er alles aan doen om het toernooi tot een groot succes te maken en de voetbalfans te trakteren op onvergetelijke wedstrijden.