×
Home Nieuws Livescore

Ronaldo klaagt Juventus aan voor niet-uitbetaald salaris tijdens pandemie

Ronaldo klaagt Juventus aan voor niet-uitbetaald salaris tijdens pandemie
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 28 september 2023 15:56 uur

In een verrassende wending van gebeurtenissen heeft Cristiano Ronaldo zijn voormalige club Juventus voor de rechter gedaagd, zo meldt een betrouwbare bron. Het schandaal begon met geruchten die werden verspreid door La Gazzetta dello Sport, maar nu blijkt dat er op 4 oktober een hoorzitting zal plaatsvinden. De zaak draait om een deel van het salaris dat Ronaldo niet heeft ontvangen tijdens de COVID-19-pandemie. Zowel Juventus als Ronaldo heeft nog geen commentaar gegeven op deze zaak.

Tijdens de pandemie heeft Juventus twee keer wijzigingen aangebracht in het salarisbeleid. Eerst werden er afspraken gemaakt met het hele team en de staf, en later werd er specifiek met Ronaldo onderhandeld. Als grootverdiener legde hij een zware druk op de begroting van de club. Naar verluidt heeft de Portugese superster nog steeds recht op een bedrag van maar liefst 19,9 miljoen euro van de Oude Dame. Om deze kwestie op te lossen, zal er op woensdag 4 oktober een hoorzitting plaatsvinden. Zowel Juventus als Ronaldo heeft nog geen officiële reactie gegeven op deze zaak.

Dit is opnieuw een harde klap voor Juventus, dat onlangs al te maken kreeg met het schandaal rondom Paul Pogba en doping. Alsof dat nog niet genoeg was, heeft ook Leonardo Bonucci een aanklacht ingediend tegen de Bianconeri. Hij beweert dat hij tijdens de voorbereiding niet mocht meetrainen met het team en geen gebruik mocht maken van de faciliteiten van de club. Het lijkt erop dat de problemen zich opstapelen voor Juventus, en alleen de tijd zal leren hoe deze situatie zal aflopen.