×
Home Nieuws Livescore

Michael van Praag en Leo van Wijk terug bij Ajax: ervaren bestuurders versterken club

Michael van Praag en Leo van Wijk terug bij Ajax: ervaren bestuurders versterken club
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 28 september 2023 15:08 uur

Ajax verwelkomt met open armen de terugkeer van een oude bekende. Naar verluidt heeft de 76-jarige erevoorzitter, Michael van Praag, een voordracht gekregen om plaats te nemen in de raad van commissarissen. Dit nieuws werd als een bom gedropt door De Telegraaf op deze donderdag. Maar Van Praag is niet de enige die in aanmerking komt voor deze functie. Ook erelid Leo van Wijk is voorgedragen om de opgestapte Pier Eringa en tijdelijk algemeen directeur Jan van Halst te vervangen.

De terugkeer van Van Praag bij Ajax is een feit waar veel mensen enthousiast over zijn. Op social media regent het positieve reacties. Danny Froger laat weten dat dit is wat hij wil zien, terwijl Diederik Heinink het nieuws als positief bestempelt. Ook Jack van Gelder is erg te spreken over deze ontwikkeling.

Bart Sanders benadrukt dat Van Wijk en Van Praag ervaren bestuurders zijn die weten wat er van hen verwacht wordt bij een club als Ajax. Hij ziet hen dan ook als uitstekende leden voor de raad van commissarissen. Echter, Sanders merkt op dat zij niet het controleorgaan zullen zijn op het gebied van voetbalinhoud. Daarvoor zijn volgens hem nog pure voetbalbestuurders nodig.

Robin Zelf is van mening dat de komst van Van Praag en Van Wijk een positieve impact zal hebben op Ajax. Hij gelooft dat deze ervaren bestuurders, met hun kennis van de club, geen beginnersfouten meer zullen maken. Volgens Zelf is dit het beste wat Ajax de afgelopen dagen is overkomen, afgezien van het ontslag van Steijn.

Al met al lijkt de terugkeer van Van Praag en de voordracht van Van Wijk een veelbelovende stap voor Ajax. Met hun ervaring en kennis van de club hopen zij de club naar nieuwe successen te leiden.