×
Home Nieuws Livescore

Daley Blind verdedigt Ten Hag en Van de Beek bij Manchester United

Daley Blind verdedigt Ten Hag en Van de Beek bij Manchester United
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 28 september 2023 13:16 uur
Laatst geüpdatet: maandag 2 oktober 2023 09:43 uur

Opmerkelijke steunbetuiging van Daley Blind aan Erik ten Hag en Donny van de Beek, die momenteel een lastige periode doormaken bij Manchester United. De Nederlandse international heeft volledig vertrouwen in de kwaliteiten van de manager en zijn voormalige teamgenoot bij Ajax.

Ten Hag was in 2018 de coach van Ajax toen Blind besloot terug te keren naar Amsterdam. "Hij heeft een enorme impact op mij gehad", onthult de verdediger van Girona aan The Athletic. "Hij legde zijn speelstijl uit, die zeer aanvallend was. In het begin had ik mijn twijfels, maar na een maand was ik volledig overtuigd en geloofde ik erin. We hadden ook de juiste spelers ervoor. Hij is tactisch zeer duidelijk en het is gemakkelijk voor de spelers om zijn instructies op te volgen. Er was geen ruimte voor twijfel."

Onder leiding van Ten Hag bereikte Ajax in het seizoen 2018/2019 de halve finale van de Champions League en veroverde het de dubbel in eigen land. "We groeiden uit tot een machine, werden steeds beter", aldus de 33-jarige Blind. "Als hij de tijd krijgt, kan Ten Hag hetzelfde bereiken bij United. Hij is een geweldige manager, een geweldige persoonlijkheid. Hij is direct, eerlijk en zegt waar het op staat. Hij is niet bang om grote beslissingen te nemen. Als je het er niet mee eens bent, kun je vertrekken, want zijn trein blijft rijden."

Ook Van de Beek maakte deel uit van het succesvolle Ajax-team. De aanvallende middenvelder verdiende een transfer naar United, maar heeft moeite om speeltijd te krijgen. "Donny is een fantastische vent en een zeer getalenteerde speler, maar blessures spelen hem parten. Het kan moeilijk zijn om terug te komen", legt Blind uit. "Donny is een echte nummer tien en er zijn niet veel topclubs die daar gebruik van maken. Ik denk dat hij zich kan aanpassen als hij de tijd krijgt."

Blind is ervan overtuigd dat Van de Beek ook bij United succesvol kan zijn. "Hij heeft de kwaliteiten om een topper te zijn voor United, maar bij United krijg je geen tijd."