×
Home Nieuws Livescore

Madueke buitenspel bij Chelsea: keuzes Pochettino zorgen voor teleurstelling

Madueke buitenspel bij Chelsea: keuzes Pochettino zorgen voor teleurstelling
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op donderdag 28 september 2023 11:48 uur

Noni Madueke bevindt zich momenteel in een complexe situatie bij Chelsea. Tijdens het League Cup-duel met Brighton & Hove Albion werd hij om sportieve redenen niet opgenomen in de wedstrijdselectie, zo bevestigt manager Mauricio Pochettino.

"Is Madueke geblesseerd? Nee, hij was simpelweg niet geselecteerd. Het draait allemaal om keuzes", verklaart de Argentijn in interviews met Britse media. Dit is opnieuw een pijnlijk signaal voor de 21-jarige rechtsbuiten, die in januari nog voor een aanzienlijk bedrag naar Chelsea werd gehaald. Hij kwam voor maar liefst 35 miljoen euro over van PSV, maar onder Pochettino speelt hij slechts een bijrol.

De coach van The Blues heeft dit seizoen pas drie keer een beroep gedaan op Madueke. Slechts één keer stond hij in de basis, namelijk tijdens het League Cup-duel met Wimbledon. Hierin wist de Engelse jeugdinternational een doelpunt te maken, maar dit was niet genoeg om Pochettino te overtuigen. Alleen in de Premier League-wedstrijden tegen West Ham (op 20 augustus) en Nottingham Forest (op 2 september) kreeg hij nog speeltijd als invaller.

Een spierblessure hield Madueke eerder deze maand even aan de kant, maar dit was dus niet de reden voor zijn afwezigheid tegen Brighton.