×
Home Nieuws Livescore

SC Heerenveen in financiële malaise: begrotingstekort en liquiditeitsproblemen

SC Heerenveen in financiële malaise: begrotingstekort en liquiditeitsproblemen
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 28 september 2023 10:08 uur

Financiële storm raast over SC Heerenveen

In het Friese land is er momenteel geen sprake van zonnige tijden voor SC Heerenveen. De club, die bekend staat om zijn passie voor voetbal, wordt momenteel geconfronteerd met een financiële orkaan. Met een begrotingstekort van maar liefst zes miljoen euro per seizoen en een dalende liquiditeit, lijkt het erop dat de club in zwaar weer verkeert.

Het begin van dit seizoen was allesbehalve rooskleurig voor Heerenveen. Gelukkig bracht de uitgaande transfer van Milan van Ewijk enige verlichting. Zonder deze transfer zou de club onder het strenge toezicht van de KNVB zijn gekomen en zou er een ambitieus plan moeten worden opgesteld om binnen drie jaar weer financieel gezond te worden. De Leeuwarder Courant onthult dat er binnen de muren van Heerenveen sprake was van 'FC Barcelona-achtige taferelen'.

Net zoals Barcelona vorig jaar toekomstige inkomsten verkocht om transfers te kunnen financieren, heeft Heerenveen de resterende betalingstermijnen van Joey Veerman (PSV) en Amin Sarr (Olympique Lyon) aan een bank verkocht. Het gevolg hiervan is dat Heerenveen, door rentebetalingen, minder geld overhoudt aan deze transfers. Het gebrek aan financiële middelen weerhield Heerenveen er ook van om onlangs middenvelder Luuk Brouwers aan te trekken. Gelukkig is er met de verkopende club FC Utrecht een betalingsregeling getroffen, waarbij de transfersom van ongeveer 7 ton in termijnen zal worden betaald vanaf de zomer van 2024.

Algemeen directeur Ferry de Haan is niet bang om de financiële problemen onder ogen te zien. "Ja, we maken ons zorgen over onze financiële positie. Dat is gewoon een feit", geeft hij toe. Heerenveen wacht nog steeds op een bedrag van 3,1 miljoen euro van CSKA Moskou voor de transfer van Chidera Ejuke. Daarnaast zal de club in gesprek gaan met Sportstad Heerenveen over de hoge huur van het Abe Lenstra Stadion. "Met alles wat ik zojuist heb geschetst, moeten we streven naar een gezondere bedrijfsvoering. En ja, daar zijn nog enkele voorbehouden aan verbonden."

Het is duidelijk dat SC Heerenveen momenteel in zwaar weer verkeert. De club zal alle zeilen moeten bijzetten om de financiële storm te doorstaan en weer op koers te komen. Hopelijk zal de passie en toewijding die zo kenmerkend zijn voor Heerenveen hen helpen om deze uitdagende periode te overwinnen.