×
Home Nieuws Livescore

Angstaanjagend Whatsapp-bericht Ajax-commissaris zorgt voor Op1-verbijstering

Angstaanjagend Whatsapp-bericht Ajax-commissaris zorgt voor Op1-verbijstering
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 28 september 2023 00:08 uur

Bij het populaire televisieprogramma Op1 werd gisteravond een verontrustend bericht voorgelezen, afkomstig van Annette Mosman, lid van de raad van commissarissen bij Ajax. Mosman, die ook op de beruchte lijst van de F-Side staat, werd uitgenodigd om aan tafel te verschijnen en haar verhaal te doen, maar gaf aan dat dit op dit moment niet mogelijk is.

Op1 had meerdere commissarissen benaderd om aan het programma deel te nemen, maar niemand ging op de uitnodiging in. Mosman stuurde een bericht waarin ze toestemming gaf om dit in de uitzending voor te lezen. "Er valt veel te zeggen over deze kwestie, maar eerlijk gezegd kan ik op dit moment niet naar voren treden vanwege mijn eigen veiligheid en bijvoorbeeld bij Op1 verschijnen. Deze wereld is compleet absurd", aldus de tekst in het bericht van Mosman.

Aan tafel bij Op1 heerst verbijstering over de onveilige situatie waarin Mosman zich bevindt. Onder andere voormalig voetbaljournalist Frits Barend noemt het een 'afschuwelijke' situatie. "Ze heeft het over haar veiligheid. Het is afschuwelijk om te beseffen dat ze niet vrij kan rondlopen. Dit is echt belachelijk." Ajax-voorzitter Ernst Boekhorst heeft eerder in een interview met de NOS aangegeven dat Mosman niet hoeft te vrezen voor haar baan.

Mosman werd op een lijst geplaatst door de F-Side na de staking van de Klassieker. De fanatieke aanhang van Ajax eiste het vertrek van zes specifieke bestuurders bij de club, anders zouden er meer acties volgen. Technisch directeur Sven Mislintat en rvc-voorzitter Pier Eringa zijn inmiddels vertrokken, maar rvc-leden Mosman en Georgette Schlick, Chief Sports officer Maurits Hendriks en interim-directeur Jan van Halst zijn nog steeds werkzaam bij Ajax.